Woman and the Sea valittu mukaan LA Screenwriting Labiin Yhdysvaltoihin!

Woman and the Sea valittu mukaan LA Screenwriting Labiin Yhdysvaltoihin!

Jemina Jokisalon käsikirjoitus Woman and the Sea (suomeksi Herttaässä) on valittu LA Screenwriting Labiin Yhdysvaltoihin. Woman and the Sea on Jokisalon alkuperäisideaan pohjautuva tragikoominen tarina kolmesta eri-ikäisestä naisesta, joiden elämät epäonninen vahinko kietoo yhteen. Kun nämä kolme naista joutuvat olosuhteiden pakosta tekemisiin toistensa kanssa, heidän välilleen rakentuva odottamaton ystävyys kääntää jokaisen elämän yllättävään suuntaan. Herttaässä kysyy, kuinka vapaa nainen saa oikeastaan olla itsensä tai muiden silmissä. Elokuvan ohjaa Hanna Maylett.

Athena Film Festivalin yhteydessä järjestettävä Women’s Television and Screenwriting Lab tarjoaa masterclasseja, paneeleja sekä mentorointia. Tänä vuonna Labiin on valittu kahdeksan pitkän elokuvan käsikirjoitusta.

Labissa Jokisalon mentorina toimii käsikirjoittaja Hanna Weg, joka tunnetaan Hollywoodissa etenkin vahvojen ja monikerroksisten roolien kirjoittajana. Henkilökohtaisen mentorin lisäksi labiin valitut käsikirjoittajat saavat ohjausta myös muilta alan ammattilasilta, mukaan lukien mm. Oscar-ehdokas Meg LeFauvelta, jonka töihin sisältyy Pixarin hittielokuva Inside Out. Uusimpana tuotoksenaan hän on kirjoittanut Captain Marvelin.

Labiin sisältyvissä paneeleissa ovat keskustelemassa mm. Allan Heinber (Sinkkuelämää, Gilmore Girls, Greyn Anatomia) ja Margaret Nagle (16 Emmy-ehdokkuutta ja 5 Emmyä voittanut Warm Springs, Broadwalk Empire).

Jemina Jokisalo on suorittanut Master of Arts -tutkinnon Tampereen Ammattikorkeakoulusta yhteistyössä Salfordin yliopiston kanssa. Jokisalo on palkittu Kultaisella Venlalla vuonna 2015, ja on työskennellyt useiden televisio-ohjelmien ja dokumenttien parissa.

Woman and the Sea –elokuvan tuottavat Pohjola-filmin Leila Lyytikäinen ja Elina Pohjola.