Vedenneito voitti kotimaisen kilpailun pääpalkinnon Oulun kansainvälisillä lasten- ja nuortenelokuvafestivaaleilla

Petteri Saarion ohjaama dokumenttielokuva Vedenneito on voittanut Oulun kansainvälisten lasten- ja nuortenelokuvafestivaalien kotimaisen kilpailun. Katso minuun -palkinnon arvo on 1500€ ja sen myöntää Kirkon mediasäätiö. Festivaali järjestettiin tänä vuonna 38. kerran.

Vedenneito sai kotimaan ensi-iltansa elokuvateattereissa 5.4.2019 ja kansainvälisen ensi-iltansa arvostetuilla Zlinin elokuvafestivaaleilla Tsekeissä kesäkuussa 2019. Sittemmin elokuva on kilpaillut festivaaleilla myös Chilessä (Festival Ojo de Pescado), Virossa (Matsalu Nature Film Festival), Saksassa (MICHEL Kinder und Jugend Filmfest,) Tanskassa (BUSTER Film Festival) sekä Yhdysvalloissa (Chicago International Children’s Film Festival).

Seuraavaksi Emikan ja Antin seikkailuja nähdään Amsterdamissa, kun Vedenneito -elokuvasta leikattu versio Talvinen järvisaa ensi-iltansa IDFAssa 26.11.2019. International Documentary Filmfestival Amsterdam on maailman arvostetuin dokumenttielokuvafestivaali, ja elokuva kilpailee Kids & Docs -kategoriassa.

Tekijöiden seuraava lastenelokuva kertoo kahdeksanvuotiaan saamelaispoika Niillaksen seikkailuista Utsjoen huikean kauniissa maisemissa, tunturien kainalossa.