Vedenneito valittu RealYoungiin

emika_julistePetteri Saarion ohjaama dokumentti Vedenneito on valittu mukaan RealYoungiin, joka on maaliskuussa Malmössa järjestettävä lastenelokuvien rahoitusfoorumi. Projekteja valittiin mukaan yhteensä kolme kappaletta. Verkkodokumentti Vedenneito on toteutettu osana AVEKin, Ylen ja Suomen elokuvasäätiön kids@docs- projektia. Nyt suunnitteilla on myös pitkä elokuva, jota kehitellään ja esitellään rahoittajille.

RealYoungin tavoitteena on tarjota nuorille vaihtoehtoisia tapoja ymmärtää maailmaa, yhteiskuntaa, kulttuureja ja tapoja käyttää sosiaalista mediaa Youtuben, Snapchatin, Instagramin ja television ohella. Projektit osallistuvat kolmivaiheiseen ohjelmaan, jossa tekijät, rahoittajat, alan ammattilaiset sekä julkaisijat kehittelevät, esittelevät sekä verkostoituvat tarjotakseen tositarinoita lapsille sekä nuorille ympäri maailman.

Verkkodokumentti Vedenneito on ala-asteikäisille lapsille suunnattu, vahvoja elämyksiä tarjoava dokumenttielokuva Emikan ja Antin riemukkaista hetkistä Saimaalla huikaisevan luonnon keskellä. Toisin kuin perinteisessä luontodokumentissa, Vedenneidossa luonnonilmiöt ja -ihmeet esittäytyvät teini-iän kynnyksellä olevan tytön kokemina ja välittäminä, käsin kosketeltavina, lapsen mittakaavassa.

Lue lisää foorumista täältä.
Katso lista valituista projekteista täältä.
Lue verkkodokumentista täältä.