Pohjola-filmin kahdelle pitkälle elokuvalle tuotantotuki

Suomen elokuvasäätiö on huhtikuun päätöskokouksessaan myöntänyt tuotantotuen Pohjola-filmin kahdelle pitkälle elokuvalle.

Wille Hyvösen käsikirjoittama ja ohjaama Onnen ammattilaiset on pitkä dokumenttielokuva, joka kertoo onnellisuudesta, onnen asiantuntijoista ja onnellisuusbisneksestä. Kyseessä on Pohjola-filmin ensimmäinen kansainvälinen yhteistuotanto; yhteistuottaja on hollantilainen Niek Koppen (Selfmade Films), lisäksi elokuvan tuotantoa ovat rahoittamassa useat ulkomaiset tv-kanavat ja kansainvälisestä myynnistä vastaa kovatasoinen kansainvälinen myyntiagentti Jan Rofekamp / Films Transit. Elokuva valmistuu syksyllä 2015.

Hetken tässä (työnimi) on Pohjola-filmin ensimmäinen tuotantoon menevä pitkä fiktioelokuva. Elokuvan on käsikirjoittanut Tua Harno ja sen ohjaa Oskari Sipola. Hetken tässä on nykypäivään sijoittuva raikas ja koskettava tarina kolmekymppisestä Seljasta, jonka ystävien- ja työntäyteisen elämän sekoittaa hänen 16 vuotta sitten adoptoitavaksi antamansa poika. Kyseessä on uudenlainen musiikkielokuva, johon eturivin lauluntekijät säveltävät mukaansatempaavia kappaleita. Elokuvaa kuvataan pääkaupunkiseudulla kesällä 2014, ja suunniteltu ensi-ilta on syksyllä 2015.

Kaikki Suomen elokuvasäätiön tukipäätökset: www.ses.fi