Pohjola-filmin dokumenttielokuvat saatavina nyt myös Suomalaisesta elokuvakaupasta

Pohjola-filmin dokumenttielokuvat Vielä pienen hetken vierelläsi, Isäni tähtien takaa, Onnelliset, Marzia, ystäväni ja Kummisetäni thaimorsian ovat nyt saatavilla myös Suomalaisesta elokuvakaupasta!

Vielä pienen hetken vierelläsi on lämmin dokumenttielokuva siitä hiljaisesta, mutta korvaamattoman arvokkaasta työstä, mitä saattohoitokodeissa tehdään kuolevien ja heidän omaistensa hyväksi. Kolmen saattohoitajan kertomusten kautta avautuu kuoleman värittämä maailma, jossa suurinta roolia näyttelee kuitenkin toivo onnellisista viimeisistä päivistä. Kuolema avaa hoitajien kanssa samoja saattohoitokodin ovia ja viimeisen hetken se pitää itsellään. Siihen saakka talo on täynnä elämää.

Isäni tähtien takaa kertoo Einarista, jonka lapsuus olisi voinut olla kuten muidenkin suomalaisten poikien. Isä Veikko kävi normaalisti töissä pikkukaupungin verotoimistossa ja äiti työskenteli toimittajana. Kaikki muuttui Einarin ollessa 12-vuotias; isä Veikko koki valaistumisen ilmoittaen olevansa Maan ja ulkoavaruuden välinen sanansaattaja. Hän kertoi näkevänsä avaruusolentoja, pystyen ottamaan yhteyttä tuonpuoleiseen ja omaavansa yliluonnollisia parannustaitoja. Einarista ja Veikosta tuli tiimi, jolle koko maailmankaikkeus oli avoinna. Nyt, 25 vuotta myöhemmin, Einari kohtaa isänsä epäilyksillään.

Onnelliset on paljon keskustelua herättänyt Wille Hyvösen ohjaama dokumenttielokuva onnen tavoittelusta. Tässä ajassa on erityisen paljon ihmisiä, jotka tekevät mitä tahansa tullakseen mahdollisimman onnellisiksi. Wille Hyvönen oli yksi heistä, kunnes tutustui onnea työkseen kauppaaviin ammattilaisiin ja teki elokuvan onnellisuudestaan.

Marzia, ystäväni on useita kansainvälisiä festivaalipalkintoja voittanut Kirsi Mattilan ohjaama dokumenttielokuva. Elokuva kertoo tarinan parikymppisestä Marziasta, joka kaikkien nuorten tavoin unelmoi rakkaudesta, vapaudesta ja mielenkiintoisesta työstä. Hän haaveilee rauhasta ja itsemääräämisoikeudesta elämäänsä. Afganistanissa nämä unelmat ovat vallankumouksellisia.

Kummisetäni thaimorsian on vuonna 2012 valmistunut, huiman yli puolen miljoonan tv-yleisön saavuttanut Wille Hyvösen ohjaama dokumenttielokuva. Willen kummisetä rakastaa thaimaalaista naista. Wille ei usko, että länsimaisen miehen ja thaimaalaisen naisen välillä voisi olla todellista rakkautta, kyse on kaunistellusta prostituutiosta. Kummisetänsä kutsumana Wille lähtee kuukaudeksi Thaimaahan selvittämään suhteen todellisen tilan. Onko rakkaus aitoa?