Pohjola-filmiltä valittu kaksi lyhytelokuvaa R&A Shorts kotimaiseen kilpasarjaan!

Kuvahaun tulos haulle rakkautta ja anarkiaa 2018Pohjola-filmiltä on valittu kaksi lyhytelokuvaa R&A Shorts kotimaiseen kilpasarjaan! Kilpailu järjestetään osana Helsinki International Film Festivaalia. Kilpailuun on valittu Reetta Aallon ohjaama ja Marianna Laihon käsikirjoittama Sintti sekä Ulla Heikkilän ohjaama ja Anna Brotkinin käsikirjoittama #sovitus.

Sintti on tarina ei-toivotusti raskaana olevasta yksinhuoltajaäidistä, joka kokee kuin kaikki kaatuisi hänen päälleen. Hänen kahdeksanvuotiaasta tyttärestään maailma on kuitenkin täynnä kiehtovia asioita, joita äiti vain ei ehdi huomata.

#sovitus on komedia voimaantuneista naisista ja ikuisen jäljen jättävistä ystävyyksistä. Kolmekymppinen MADDE hengailee kaupungilla parhaiden ystäviensä AURAN ja JULIAN kanssa, kun kaiken keskeyttää tumma hahmo menneisyydestä: entinen bestis ELSI. Madden traumat nousevat pintaan ja hän yrittää piiloutua, mutta Julia ja Aura pakottavat hänet esiin. Madden on viimein pakko tehdä sovitus menneisyytensä kanssa. Nyt on Elsin vuoro kuunnella.

Suomen suurin elokuvafestivaali Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa järjestetään vuosittain syyskuussa, ja tänä vuonna jo 31. kerran. Festivaali täydentää pääkaupungin elokuvatarjontaa tuomalla teattereihin ajankohtaisia elokuvia, joita Suomessa ei muuten olisi mahdollista nähdä. R&A:n ohjelmisto koostuu sekä tunnettujen että tuoreiden tekijälahjakkuuksien uutuuksista. Ohjelmisto on alkuvuosien Aasia-painotuksesta laajentunut käsittämään elokuvahelmiä kaikilta mantereilta.

#sovitus esitetään Kotimaisen kilpailun 2-sarjassa 26.9. klo 21:00 Maxim 1:ssä sekä 27.9. klo 21:00 Kinopalatsi 8:ssa.

Sintti esitetään Kotimaisen kilpailun 4-sarjassa 27.9. klo 21:00 Maxim 1:ssä sekä 28.9. klo 21:15 Maxim 2:ssa.

Lue lisää elokuvista täältä.

Lue lisää festivaalista täältä.