Piia Nokelainen tuottajaksi Pohjola-filmiin

Piia Nokelainen on elokuun alussa aloittanut Pohjola-filmin toisena tuottajana. Nokelainen on taiteen kandidaatiksi Taideteollisen korkeakoulun elokuva- ja lavastustaiteen osastolta vuonna 2005 valmistunut tuottaja. Hän on työskennellyt elokuva-alalla vuodesta 2000 monissa eri toimenkuvissa ja tuottanut mm. Alli Haapasalon elokuvan Kukkulan kuningas, Marja Pyykön elokuvan Tässä lepää Aino Koski, Lotta Kupiaisen elokuvan Caasha sekä viimeisempänä Marja Pyykön elokuvan Sisko Tahtoisin Jäädä yhdessä Solar Filmsin Jukka Helteen ja Markus Selinin kanssa. Vuodesta 2012 Nokelainen on toiminut freelancer-tuottajana ja työskennellyt elokuvamarkkinoinnin parissa levitysyhtiö SF Film Finlandissa.

“Olen erittäin iloinen ja tyytyväinen siitä, että Pohjola-filmi saa näin kokeneen vahvistuksen riveihinsä. Piian ammattitaito ja kokemus tulee olemaan hieno lisä Pohjola-filmin tuotannoille. Hauskaa on myös se, että Piia on ollut mukana jo ensimmäisessä elokuva-alan kokemuksessani vuonna 2003, kun työskentelin tuotantoassistenttina elokuvassa Lapsia ja aikuisia. Piia työskenteli elokuvassa 2.apulaisohjaajana ja tiimimme toimi saumattomasti jo silloin. Nyt ympyrä sulkeutuu kun tuotamme elokuvia yhdessä”, kertoo Pohjola-filmin tuottaja ja toimitusjohtaja Elina Pohjola.

Tänä syksynä Pohjola-filmissä keskitytään pitkien fiktioiden Oman onnensa sepät ja Hetken tässä kehittelyyn, sekä lyhytfiktion Pirssimies ja dokumenttielokuvien Onnen ammattilaiset ja Naisten Afganistan valmisteluun.