Onnelliset esitetään Ylen Dokumenttiprojektissa 25.1. ja 30.1.

Onnelliset_stills.10_48_44_20.Still009Onnelliset on dokumenttielokuva onnen pakkomielteisestä tavoittelusta. Nyt elokuva nähdään Ylen dokumenttiprojektissa maanantaina 25.1. klo 21:30 ja uusintana lauantaina 30.1. klo 12.35. Elokuva on myös nähtävissä Yle Areenassa 30 päivää.

Teatteriensi-iltansa elokuva sai kotimaassa 13.11.2015.

 

Ohjaaja Wille Hyvönen koki olevansa maailman onnellisin ihminen ja päätti tehdä onnellisuudestaan elokuvan. Samaan aikaan hän törmäsi onnellisuuden ympärille syntyneeseen valtavaan bisnekseen: ihmiset olivat valmiita maksamaan suuria summia onnen ammattilaisille, elämäntaitovalmentajille tullakseen entistä onnellisemmiksi. Hyvönen valitsi mielestään kaksi kiinnostavinta valmentajaa ja päätti osallistua heidän kursseilleen kuvausryhmineen. Hän tahtoi näyttää heille ja elokuvan katsojille, että oli luonnostaan onnellisempi kuin nämä onnen kauppiaat. Hyvösen kihlattu Siiri, isä Martti ja synkkä runoilijaystävä Janne saivat tulla elokuvaan hänen kanssakulkijoiksi ja keskustelukumppaneiksi.

Elokuva ja valmentajien kurssit eivät olleet päässeet kunnolla vielä alkuunkaan, kun Hyvösen käsitys omasta onnellisuudestaan joutui kyseenalaistetuksi voimalla, josta hänellä ei ollut aiemmin aavistustakaan. Se muutti totaalisesti niin elokuvan kuin päähenkilön elämänkin. Nyt Hyvösen olisi muodostettava uusi suhteensa onnellisuuteen.

Tässä ajassa on erityisen paljon ihmisiä, jotka tekevät mitä tahansa tullakseen mahdollisimman onnellisiksi. Ohjaaja Wille Hyvönen oli yksi heistä, kunnes tutustui onnea työkseen kauppaaviin ammattilaisiin ja teki elokuvan onnellisuudestaan.

Onnelliset oli aktiivisesti esillä mediassa ennen ensi-iltaansa ja muodosti paljon erilaisia mielipiteitä ajankohtaisella aiheellaan.

Lisätietoja Dokumenttiprojektin tulevasta ohjelmistosta:
http://yle.fi/aihe/ohjelma/dokumenttiprojekti

Lisätietoja Onnelliset -elokuvasta:

Onnelliset