Ohjaaja Alli Haapasalon uusi elokuva nostaa teinityttöjen ajatukset ja tunteet keskiöön

Alli Haapasalon ohjaama “Perjantai” on elokuva kolmesta tytöstä, jotka tekevät mitä haluavat, lupia kyselemättä. Ja kolmesta perjantaista, jotka muuttavat kaiken. Työnimellä “Perjantai” kulkevan elokuvan kuvaukset ovat alkaneet, ja se saa ensi-iltansa vuonna 2021.

Elokuvan pääosarooleja näyttelevät Linnea Leino (Emma), Aamu Milonoff (Mimmi) ja Eleonoora Kauhanen (Rönkkö). Muissa rooleissa nähdään mm. Bruno Baer, Amos Brotherus, Oona Airola ja Sonya Lindfors.

Kolme tyttöä, kolme perjantaita

Mimmi ja Rönkkö ovat parhaat ystävät, toistensa tukena niin hyvässä kuin pahassa. Elämän suunta ei ole aina selvillä, mutta maailma on avoin.

Emma on kansainvälisille areenoille tähtäävä taitoluistelija, jolle suunta on täysin selvä, ja se on ylöspäin. Kun kaikki kolme tyttöä kohtaavat samoissa bileissä, seuraa yllättäviä tapahtumia – eikä mikään ole niin kuin ennen. Tästä alkaa ajanjakso, jona tunteet ovat suurempia kuin elämä itse, kaikki hetket ovat täynnä energiaa, ja jokainen päivä on uusi mahdollisuus.

Elokuvan tuottaa Citizen Jane Productions.

“Perjantai”-elokuvan tuottaa Citizen Jane ja sen levittää Nordisk Film. Elokuva saa ensi-iltansa vuonna 2021.

Lisätiedot:

Citizen Jane, tuottaja Elina Pohjola, 044 503 1881, elina@citizenjaneproductions.fi

Lisätiedot, haastattelupyynnöt:

Tiedottaja Katja Viitalähde-Annala, 050 395 6084, katja.viitalahde@cestlavie.fi

Nordisk Film on Suomen johtava kotimaisten elokuvien levittäjä, sekä Pohjoismaiden suurin elokuvien, tv-ohjelmien ja pelien jakelija. Yhtiö toimii myös PlayStationin maahantuojana sekä Pohjoismaissa että Baltian maissa. Nordisk Film on perustettu vuonna 1906 ja on maailman vanhimpia edelleen toimivia alan yrityksiä. Nordisk Film on osa Egmont-konsernia, joka on Euroopan johtavia mediayhtiöitä.