Mike Pohjolalle elämäntyöpalkinto

golden-mikePohjola-filmin toinen perustaja Mike Pohjola palkittiin viime sunnuntaina Kultaisella lohikäärmeellä. Kyseessä on roolipelialan elämäntyöpalkinto ja korkein kunnianosoitus, mitä tällä kentällä Suomessa jaetaan.

Palkinto myönnettiin Ropecon-tapahtuman loppuseremonioissa Espoon Dipolissa. Ropecon on Pohjois-Euroopan suurin itsenäinen roolipelitapahtuma, jossa on tuhansia kävijöitä joka vuosi.

”Aikaisemmin palkinto on myönnetty suurmiehille, joiden pelejä olen pelannut, lehtiä lukenut ja kaupoissa käynyt pikkupoikana. Otan palkinnon vastaan sekä nöyränä että ylpeänä”, Mike Pohjola sanoo.

Ote Ropeconin lehdistötiedotteesta:

Mike Pohjola on vaikuttanut harrastuskentässä 90-luvun puolivälistä asti. Hänen live-roolipelejään on pelattu niin Suomessa kuin maailmallakin, mm. kulttuurikeskuksissa ja taidenäyttelyissä. Pohjolan julkaisut pitävät sisällään roolipelit Myrskyn Aika (2003), Star Wreck Roleplaying Game (2006) sekä Tähti (2007). Tämän ohella Mike Pohjola on julkaissut mm. Sanaleikkikirjan (2008), sekä nuortenromaanin Kadonneet Kyyneleet (2008).

Pohjola on myös perustajajäsenenä The Company P:ssä, joka voitti 2008 parhaan interaktiivisen tv-palvelun Emmyn Ruotsissa järjestetystä Sanningen om Marika -projektista. Tällä hetkellä hän työstää Lontoossa toissalauantaina alkanutta, Nokian mahdollistamaa Conspiracy for Good -megaprojektia. Conspiracy for Good on osallistuvaa tarinankerrontaa ja peliä yhdistävä projekti, jossa pelaajat etsivät uuden matkapuhelinteknologian avulla vihjeitä edetäkseen tarinassa, joka pyrkii tukemaan kansalaisjärjestöjä. Projektin pääsuunnittelijana toimii Heroes-tv-sarjan luoja Tim Kring.