Marzia, ystäväni Ylen Dokumenttiprojektissa maanantaina 11.4. klo 21:30 ja 16.4. klo 12.35

still_9_web2Kirsi Mattilan ohjaama dokumenttielokuva Marzia, ystäväni kertoo tarinan Marziasta, jolla on unelma rakkaudesta, vapaudesta ja rauhasta Afganistanissa.

Nyt elokuva nähdään Ylen Dokumenttiprojektissa tänään maanantaina 11.4. klo 21:30 ja uusintana lauantaina 16.4. klo 12:35. Elokuva tulee Yle Areenasta vain suorana.

 

Teatteriensi-iltansa Marzia, ystäväni sai kotimaassa 19.3.2016.

Marzia, ystäväni kertoo tarinan parikymppisestä Marziasta, joka kaikkien nuorten tavoin unelmoi rakkaudesta, vapaudesta ja mielenkiintoisesta työstä. Hän haaveilee rauhasta ja itsemääräämisoikeudesta elämäänsä. Afganistanissa nämä unelmat ovat vallankumouksellisia.

Marzian tarinasta tulee symboli afgaaninaisten kamppailulle laajemminkin: on kyse ihmisen oikeudesta päättää itse omasta elämästään. Elokuva seuraa Marzian elämää keväästä 2011 vuoteen 2014, jolloin kansainvälisten joukkojen oli määrä lähteä Afganistanista.

Marzia, ystäväni on menestynyt festivaalikierroksellaan ja voittanut myös useita palkintoja, mm. Human Rights Feature in Association with Amnesty International –palkinnon Galwayssa, Paras kansainvälinen Afganistanista kertova elokuva Afghan Documentary Film Festivaleilla sekä Public Award for the Best Documentary -palkinnon Queens World Film Festivaleilla. Elokuvaa on esitetty useissa maissa, ja festivaalikierros jatkaa aktiivisesti kulkuaan.

Lisätietoa elokuvasta ja Dokumenttiprojektista täältä.

Lue Helsingin Sanomien kirjoitus elokuvasta täältä.

Katso Aamulehden arvostelu alta:

“Herkkä, alakuloinen ja kaunis elokuva osoittaa hienovaraisin keinoin, miten täydellisen erilaista suomalaisten ja afganilaisten naisten elämä on ja miten samanlaista samaan aikaan. Kaikilla arki on tiskaamista, huolta ja unelmia”.

mms_20160411_083712