LEHDISTÖTIEDOTE: Elokuva savolaismiehen ja thainaisen rakkaudesta

Elokuva savolaismiehen ja thainaisen rakkaudesta

LEHDISTÖTIEDOTE, JULKAISUVAPAA HETI

Wille Hyvösen dokumenttielokuva KUMMISETÄNI THAIMORSIAN kertoo ohjaajan kummisedästä Seposta, joka suunnittelee juhannushäitä thaimaalaisen tyttöystävänsä Pinin kanssa. Wille ei usko rakkauden aitouteen.

Kummipoika ja ohjaaja Wille Hyvönen pelkää, että suhteessa on kyse molemminpuolisesta hyväksikäytöstä, jossa Seppo saa seksiä ja Pin rahat. Miten länsimaisen miehen ja thaimaalaisen naisen välillä voisi olla todellista rakkautta? Kyse on kaunistellusta prostituutiosta. Kummisetä haluaa todistaa Willelle suhteen tasa-arvoisuuden ja kutsuu Willen kuukaudeksi Thaimaan Buriramiin seuraamaan pariskunnan elämää. Samalla mukaan lähtee myös dokumenttia tekevä kuvausryhmä. Wille seuraa pariskuntaa lakkaamatta ja kiusaa heitä päivittäin kysymyksillään sekä mitä älyttömimmillä rakkauden testeillään.

KUMMISETÄNI THAIMORSIAN kysyy, kenellä on oikeus määrittää toisten ihmisten rakkautta. Kuka saa päättää kenen rakkaus on aitoa?

Elokuva on Aalto-yliopistossa ohjaajaksi opiskelevan Wille Hyvösen (s. 1987) ensimmäinen pitkä dokumenttielokuva. Aiemmin hän on ohjannut musiikkivideoita Olavi Uusivirralle, Signmarkille, Korpiklaanille ja monille muille kotimaisille artisteille.

Ohjaajan kummisedällä Seppo Tossavaisella on Varkaudessa kaksi menestyvää lihakauppaa, jossa myös hänen poikansa ja ex-vaimonsa ovat töissä. Pin on kahden lapsen yksinhuoltaja. Elokuva tarjoaa ainutlaatuisen kurkistusikkunan pariskunnan yksityiselämään.

Elokuvan on tuottanut Elina Pohjola tuotantoyhtiönsä Pohjola-filmin kautta. Pohjola-filmin edellinen lyhytelokuva, yhteistuotanto Baabelin metsä, voitti syksyllä 2010 Berliinissä Prix Europa –palkinnon Languages Through Lenses -kategoriassa. Seuraava lyhytelokuva, Mikko Kuparisen Sirocco saa kansainvälisen ensi-iltansa kesäkuussa Kalifornian Palm Springs International ShortFest -elokuvajuhlilla.

KUMMISETÄNI THAIMORSIAN saa teatteriensi-iltansa Pirkanmaan elokuvakeskuksen levityksessä syksyllä 2012

LISÄTIETOJA JA HAASTATTELUPYYNNÖT

Julia Elomäki, tiedottaja, Pirkanmaan elokuvakeskus
juliaelomaki(at)gmail.com
050 3465717

Elina Pohjola, tuottaja, Pohjola-filmi
elina.pohjola(at)pohjolafilmi.fi
044 5031881

Levitys: Juha Elomäki
juha.elomaki(at)elokuvakeskus.fi
050 3591357

LINKIT
Kummisetä: http://www.kummisetanithaimorsian.fi/
Pohjola-filmi: http://www.pohjolafilmi.fi/
Levittäjä: http://www.elokuvakeskus.fi/

TEKIJÄTIEDOT
Ohjaus ja käsikirjoitus Wille Hyvönen
Kuvaus Jarmo Kiuru
Äänisuunnittelu Pekka Aikio
Leikkaus Matti Näränen
Dramaturgi John Webster
Graafinen suunnittelu Atte Karttunen
Tuotanto Elina Pohjola