Kummisetäni thaimorsian esitetään YLEn Dokumenttiprojektissa 26.8. ja 31.8.

Kummisetäni thaimorsian on dokumentti savolaismiehen ja thainaisen rakkaudesta. Nyt elokuva nähdään Ylen dokumenttiprojektissa 26.08.2013 klo 21.30 ja 31.08.2013 klo 12.30. Teatteriensi-iltansa elokuva sai kotimaassa 16.11.2012 ja viikkoa myöhemmin kansainvälisen ensi-iltansa maailman arvostetuimmalla dokumenttielokuvan festivaalilla Amsterdamin Idfassa.

Wille Hyvösen dokumenttielokuva kertoo ohjaajan kummisedästä Seposta, joka suunnittelee juhannushäitä thaimaalaisen tyttöystävänsä Pinin kanssa. Wille ei usko rakkauden aitouteen. Kummipoika ja ohjaaja Wille Hyvönen pelkää, että suhteessa on kyse molemminpuolisesta hyväksikäytöstä, jossa Seppo saa seksiä ja Pin rahat. Miten länsimaisen miehen ja thaimaalaisen naisen välillä voisi olla todellista rakkautta? Kummisetä haluaa todistaa Willelle suhteen tasa-arvoisuuden ja kutsuu Willen kuukaudeksi Thaimaan Buriramiin seuraamaan pariskunnan elämää. Samalla mukaan lähtee myös dokumenttia tekevä kuvausryhmä. Wille seuraa pariskuntaa lakkaamatta ja kiusaa heitä päivittäin kysymyksillään sekä mitä älyttömimmillä rakkauden testeillään.

KUMMISETÄNI THAIMORSIAN kysyy, kenellä on oikeus määrittää toisten ihmisten rakkautta. Kuka saa päättää kenen rakkaus on aitoa?

Vajaa vuosi elokuvan teatteriesityksen jälkeen elokuvan pääparin Sepon ja Pinin elämässä on uusia käänteitä, sillä he saivat muutama kuukausi sitten yhteisen lapsen.

Lisätietoja Dokumenttiprojektin tulevasta ohjelmistosta:
http://ohjelmat.yle.fi/dokumenttiprojekti/tuleva_ohjelmisto

Lisätietoja Kummisetäni thaimorsian elokuvasta:
http://www.pohjolafilmi.fi/tuotannot/kummiseta/
http://www.kummisetanithaimorsian.fi