Baabelin metsän matka on käynnistynyt

Lyhytelokuva Baabelin metsän (The Forest of Babel) matka maailmalle on alkanut tällä viikolla. Prix Europa ja Kettupäivät ovat kunnioittaneet lyhytelokuvaa valinnoillaan.

babel4_webBaabelin metsä tehtiin Prix Europa tv-festivaalien Languages Through Lenses -sarjaan, jossa se on shortlistattu kolmen parhaan joukkoon. Voittaja selviää lauantaina 23.10. Berliinissä. Kilpailussa etsitään eurooppalaisia 90-sekuntisia elokuvia, jotka puolustavat

Elokuva on valittu myös Kettupäivien Foxoff-sarjaan, jotka pidetään Helsingissä 17.-20.11. Kettupäivät on lyhytelokuviin erikoistunut elokuvafestivaali, jonka ohjelmisto julkaistiin tänään.

Mike Pohjolan kirjoittamassa, Elina Pohjolan tuottamassa ja pariskunnan yhdessä ohjaamassa seikkailullisessa elokuvassa kolme lasta yrittää pelastaa pinteeseen joutunutta poroa, mutta puhuvat kaikki eri kieliä: Rauna-Aletta pohjoissaamea, Ibai baskia ja Erdem kurdia. Elokuva on Taideteollisen korkeakoulun ja Pohjola-filmin yhteistuotanto, jonka on rahoittanut Euroopan komissio osana Languages Through Lenses -ohjelmaa. Elokuva on nähtävissä Prix Europan sivuilta.