Vedenneito

Verkkodokumentti, osa kids@docs- projektia

Vedenneito kertoo 12-vuotiaan Emikan ja hänen serkkunsa Antin riemukkaasta kesästä Saimaan saaressa huikaisevan järviluonnon keskellä. Yhdessä serkukset menevät koskemattomaan metsään ja rakentavat Saimaan upeimman havumajan. He keräävät herkullisia marjoja ja herkkutatteja, ja askartelevat tuohesta tuokkoset. Antti opettaa Emikan onkimaan kansalliskalojamme ahvenia ja tekemään niistä ruokaa nuotiolla. Välillä uidaan, sukelletaan ja opetellaan akrobaattitemppuja.

Vahvoja elämyksiä tarjoava Vedenneito on ensimmäinen Suomessa tehty ala-asteikäisille suunnattu 360° kuvakerrontaa hyödyntävä verkkodokumentti, joka innostaa katsojansa ja kokijansa lähtemään ulos ja löytämään luonnossa jännittävää ja kehittävää tekemistä. Tutkimusten mukaan lapset viettävät yhä vähemmän ja vähemmän aikaa luonnossa liikkuen ja leikkien, vaikka luonto on juuri se paikka, joka lisää niin lasten kuin aikuistenkin hyvinvointia ja tarjoaa rajattomat mahdollisuudet kokijalleen. Verkkodokumentti soveltuu hyvin myös osaksi kouluopetusta. Vedenneitoon voi uppoutua niin tietokoneella, padilla kuin älypuhelimellakin.

Verkkodokumentti on katsottavissa osoitteessa: www.vedenneito.fi. Dokumentti on toteutettu osana AVEKin, Ylen ja Suomen elokuvasäätiön kids@docs- projektia.

Ohjaaja: Petteri Saario
Tuottaja: Elina Pohjola
Verkkodokumentin tekninen toteutus: Kari Kuukka
Äänisuunnittelu: Joonatan Hietanen
Sävellys: Markku Kanerva
Graafinen suunnittelu: Seera Rytkölä
Tuotantotuki: 
Suomen elokuvasäätiö / Piia Nokelainen
Avek / Outi Rousu
Avek Digidemo / Milla Moilanen
Yhteistyössä: Yle / Erkko Lyytinen

Juliste: