KLIKkaussota

5 x 3-5 min lyhytdokumenttielokuva

ELOKUVAT:

Pillua aloittelijoille

Opetuselokuva naisen seksuaalisuudesta, sekä sukupuolielimistä ja niiden toiminnasta seksuaalisen kanssakäymisen aikana. Sisältää alastomuutta.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Reetta Aalto
Animaatio: Osuuskunta Animaatiokopla
Spiikkaus: Tiina Luoma
Äänisuunnittelu: Mika Niinimaa

Festivaalit:
O!PLA FESTIVAL – Animation Across Borders, Puola 2018
Nordisk Panorama, Ruotsi 2016
Hiroshima International Animation Festival (The Newest Finnish Animation -sarja), Japani 2016
Turku Animated Film Festival, Suomi 2016
Animatricks, Suomi 2016 (Pääpalkinto kotimaisessa kilpasarjassa)
Helsingin lyhytelokuvafestivaali, Suomi 2015
Indian Cine Film Festival, Intia 2015

Meemini

Ohjaaja Wille Hyvönen aikoo tehdä kaikkien aikojen meemin. Avukseen hän pyytää miljoonia katsomiskertoja ansainneita meemimestareita. Miten syntyy kansan rakastama internet-hitti? Pystyykö Hyvönen luomaan sellaisen valvotuissa olosuhteissa?

Ohjaus ja käsikirjoitus: Wille Hyvönen
Kuvaus: Jarmo Kiuru
Leikkaus: Hanna Kuirinlahti
Äänitys ja äänisuunnittelu: Ville Katajala

Valtaoja paljastaaERROR_1

Pimeä aine ja pimeä energia, muinainen ”luonnollinen” ydinvoimala Afrikassa ja miksi meillä ei ole käynnyt vieraita avaruudesta? Kysymyksiä, joiden ei
pitänyt liityä mitenkään toisiinsa. Nyt Esko Valtaoja kertoo uudesta yllättävästä löydöstä, jonka jälkeen maailmankuvamme ei voi enää olla entisellään.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Markus Kåhre
Kuvaaja: Päivi Kettunen
Leikkaus: Hanna Kuirinlahti
Äänisuunnittelija: Toni Teivaala

Tourette-karaoke

Touretten syndrooma on impulsiivisia pakko-oireita aiheuttava oireyhtymä, joka tekee kantajansa elämän haastavaksi oireiden kiusallisuuden vuoksi. Guy on kansainvälinen youtube Tourette-karaoke tähti, joka ei voi esiintyä kiroilematta. Tourette-karaokessa kolme suomalaista toureetikkoa laulaa karaokea Guyn jalanjäljissä.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Salla Sorri
Kuvaaja: Päivi Kettunen
Leikkaus: Tuuli Alanärä, Hanna Kuirinlahti
Äänitys: Miki Brunou
Äänisuunnittelija: Ville Katajala

SotasuunnitelmaScreenshot from film without pictures My war strategy, directed by Iris Olsson.

Vuoden 2014 tapahtumat saivat suomalaiset ajattelemaan sodan mahdollisuutta ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin. Ovatko mielikuvat sodasta vahvempia kuin tieto? Kuka kertoo mitä tapahtuu?

Ohjaus ja käsikirjoitus: Iris Olsson
Kuvaus: Sari Aaltonen
Leikkaus: Iris Olsson
Äänisuunnittelija: Toni Teivaala

KLIKkaussota on yksi viidestä Dox@Net -haun kautta toteutettavista hankkeista. Netti ja nopeasti kehittyvä arkitekniikka on räjäyttänyt videomateriaalin leviämisen netin kautta. Kuka tahansa voi ladata nettiin videon, joka saa enemmän katsojia kuin mikään yksittäinen tv-ohjelma. Mutta mikä tekee videosta hitin?

Nyt viisi tekijää julistaa keskenään kilpailun siitä, kenen video saa eniten klikkauksia. Kaikki, paitsi lainvastaiset keinot päämäärän saavuttamiseen ovat sallittuja. Tulemme näkemään niin paljasta pintaa, laulukilpailua kuin kuuluisuuden henkilöitäkin. Kilpailusta tulee kiihkeä, vain klikkausten määrä ratkaisee.

Omat videonsa ohjaavat Salla Sorri, Wille Hyvönen, Iris Olsson, Markus Kåhre ja Reetta Aalto. Tuottaja on Elina Pohjola.

Dox@net on Suomen elokuvasäätiön, Yleisradion ja AVEKin yhteinen dokumenttielokuvahanke, johon valittiin viisi 3-5 minuuttisen lyhytdokumenttielokuvan pakettia. Provokatiivisuuteen ja uudenlaiseen elokuvalliseen muotoon perustuvat elokuvat näytetään YLE Areenassa helmikuussa 2015.

Juliste: