Verkkodokumentti Vedenneito kertoo 12-vuotiaan Emikan ja hänen serkkunsa Antin riemukkaasta kesästä Saimaan saaressa huikaisevan järviluonnon keskellä.

Tiedote 17.3.2017

Verkkodokumentti Vedenneito kertoo 12-vuotiaan Emikan ja hänen serkkunsa Antin riemukkaasta kesästä Saimaan saaressa huikaisevan järviluonnon keskellä.

Vahvoja elämyksiä tarjoava Vedenneito on ensimmäinen Suomessa tehty ala-asteikäisille suunnattu 360° kuvakerrontaa hyödyntävä verkkodokumentti, joka innostaa katsojansa ja kokijansa lähtemään ulos ja löytämään luonnossa jännittävää ja kehittävää tekemistä. Tutkimusten mukaan lapset viettävät yhä vähemmän ja vähemmän aikaa luonnossa liikkuen ja leikkien, vaikka luonto on juuri se paikka, joka lisää niin lasten kuin aikuistenkin hyvinvointia ja tarjoaa rajattomat mahdollisuudet kokijalleen.

Emika on rohkea ja karismaattinen neito, jota erityisesti vesi ja luonto kiehtovat. Hän on vedessä kuin kotonaan, niin pinnan päällä kuin sen allakin. Yhdessä serkukset menevät koskemattomaan metsään ja rakentavat Saimaan upeimman havumajan.

Vedenneito alkaa vaikuttavalla pallopanoraamalla, josta pääsee etenemään elokuviin ja tieto-osioihin Emikan ja Antin hahmoja klikkaamalla. Verkkodokumentti koostuu kolmesta kokonaisuudesta: kalastuksesta, metsässä seikkailusta ja vesileikeistä. Kussakin niistä on katsottavissa kolme lyhytelokuvaa. Lisäksi dokumentin kokijat voivat pyyhkäisytekniikalla omaksua tärkeää tietoa luonnossa olemisesta. Lukeminen palkitaan kolmella erillisellä bonuselokuvalla. Jos sormi menee suuhun, piirroseläimet neuvovat verkkodokumentissa etenijää. Lapsi voi edetä dokumentissa yksin ja yhdessä kavereidensa tai vanhempiensa kanssa. Verkkodokumentti soveltuu hyvin myös osaksi kouluopetusta. Vedenneitoon voi uppoutua niin tietokoneella, padilla kuin älypuhelimellakin.

Vedenneito on toteutettu osana Ylen, AVEKin ja Suomen elokuvasäätiön rahoittamaa kids@docs -projektia. Verkkodokumentti aukeaa 17.3.2017 osoitteessa www.vedenneito.fi.

Tekijät:
Käsikirjoitus, ohjaus, kuvaus ja leikkaus: Petteri Saario
Äänisuunnittelu: Joonatan Hietanen
Musiikki: Markku Kanerva
Graafinen suunnittelu: Seera Rytkölä
Verkkodokumentin tekninen toteutus: Kari Kuukka
Tuotanto: Elina Pohjola / Pohjola-filmi

Lisätietoa:
Ohjaaja Petteri Saario
0400 705524
petteri.saario@wildfin.com
Tuottaja Elina Pohjola
044 503 1881
elina.pohjola@pohjolafilmi.fi
www.pohjolafilmi.fi