POHJOLA-FILMI LAAJENTUU CITIZEN JANE PRODUCTIONSIKSI

Tiedote 20.9.2018

POHJOLA-FILMI LAAJENTUU CITIZEN JANE PRODUCTIONSIKSI

Tuottajat Elina Pohjola ja Leila Lyytikäinen yhdistävät vankan kokemuksensa elokuvien ja TV-sarjojen tuottamisesta. Citizen Jane Productions tunnettiin aiemmin nimellä Pohjola-filmi ja nyt laajentuessaan yhtiö panostaa täysillä pitkien elokuvien lisäksi myös draamasarjojen tekemiseen.

“Striimauspalveluiden myötä ala on suuressa murroksessa, mikä tarjoaa valtavasti uusia mahdollisuuksia”, Lyytikäinen sanoo. “Yhdistämällä voimamme ja niin kotimaiset kuin kansainväliset verkostomme, Citizen Jane Productions tulee ottamaan paikkansa sekä televisio- että elokuvamarkkinoilla.”

“Sen lisäksi että Lyytikäinen on tuottanut yli kymmenen pitkää elokuvaa, hänen meriittinsä kansainvälisten sarjojen kuten Sorjonen ja Ihon alla vastaavana tuottajana antaa yhtiöllemme erinomaiset lähtökohdat panostaa pitkien elokuvien lisäksi korkeatasoisiin draamasarjoihin”, Pohjola jatkaa.

Citizen Jane Productionsin ensimmäiset sarjat ovat nyrkkeilijä Eva Wahlströmistä kertova Eva (ohjaus Mikko Peltonen) sekä Kaj Korkea-ahon ja Ted Forsströmin kirjaan pohjautuva nuortensarja ZOO! Viraalit nerot (ohjaus Elin Grönblom). Elokuvateattereihin on seuraavaksi tulossa Petteri Saarion elämyksellinen koko perheen luontoelokuva Vedenneito.

Tuotantoyhtiö Pohjola-filmin perustivat vuonna 2009 tuottaja Elina Pohjola ja käsikirjoittaja Mike Pohjola. Citizen Jane Productionsin omistavat Leila Lyytikäinen, Elina Pohjola ja Mike Pohjola.

Tuottajat Elina Pohjola ja Leila Lyytikäinen. Kuva: Raimo Korpela

Lisätietoja:

Leila Lyytikäinen
050 5206771
leila@citizenjaneproductions.fi

Elina Pohjola
044 5031881
elina@citizenjaneproductions.fi

Citizen Jane Productions Oy
Rahakamarinportti 3 A
00240 Helsinki
www.citizenjaneproductions.fi