Marzia, ystäväni -elokuva valittu Montrealin elokuvajuhlille

LEHDISTÖTIEDOTE 27.8.2015

Marzia, ystäväni -elokuva valittu Montrealin elokuvajuhlille

Kirsi Mattilan dokumenttielokuva Marzia, ystäväni on valittu arvostetuille Montrealin elokuvajuhlille. Kyseessä on Kanadan vanhin kansainvälinen elokuvafestivaali. Tänä vuonna festivaaleilla nähdään Suomesta myös Antti Jokisen Kätilö, Mika Kaurismäen Tyttökuningas sekä Mikko Kuparisen 2 yötä aamuun. Marzia, ystäväni nähdään Documentaries of the World -sarjassa.

Elokuva kertoo tarinan parikymppisestä Marziasta, joka kaikkien nuorten tavoin unelmoi rakkaudesta, vapaudesta ja mielenkiintoisesta työstä. Hän haaveilee rauhasta ja itsemääräämisoikeudesta elämäänsä. Afganistanissa nämä unelmat ovat vallankumouksellisia. Marzian tarinasta tulee symboli afgaaninaisten kamppailulle laajemminkin: on kyse ihmisen oikeudesta päättää itse omasta elämästään. Elokuva seuraa Marzian elämää keväästä 2011 vuoteen 2014, jolloin kansainvälisten joukkojen oli määrä lähteä Afganistanista.

Elokuva sai kotimaan ensi-iltansa elokuvateattereissa 7.4.2015 ja kansainvälisen ensi-iltansa Galway Film Festivalilla heinäkuussa 2015, jossa se voitti Human Rights Feature in Association with Amnesty International –palkinnon.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Kirsi Mattila
Kuvaus: Sari Aaltonen, Alka Sadat, Malek Shafi’i, Kirsi Mattila, Hashim Didari Leikkaus: Hanna Kuirinlahti
Äänitys: Katja Kostiainen
Äänisuunnittelu: Kirsi Korhonen
Musiikki: Pessi Levanto
Levitys: Pirkanmaan elokuvakeskus
Myyntiyhtiö ja kansainvälinen levitys: Filmdelights
Tuotanto: Elina Pohjola ja Piia Nokelainen / Pohjola-filmi

Lisätietoa Marzia, ystäväni -elokuvasta täältä.

Lisätietoja Montrealin World Film Festivalista:

http://www.ffm-montreal.org/

Elina Pohjola
Tuottaja Elina.pohjola@pohjolafilmi.fi +358 44 5031881