Mari Rantasilan uusi lastenelokuva tuotantoon – Puluboin ja Ponin leffa perustuu Veera Salmen tunnettuun lastenkirjaan

Lehdistötiedote 23.2.2017
Vapaa julkaistavaksi heti

Mari Rantasilan uusi lastenelokuva tuotantoon – Puluboin ja Ponin leffa perustuu Veera Salmen tunnettuun lastenkirjaan

Suomen tunnetuimpiin lastenelokuvien ohjaajiin lukeutuva Mari Rantasila ohjaa Veera Salmen Puluboin ja Ponin kirjaan perustuvan elokuvan Puluboin ja Ponin leffa. Tulevana kesänä Helsingin Kalliossa kuvattava elokuva kertoo seitsemänvuotiaasta Ponista, joka ei halua mennä kouluun ja suurisuisesta Puluboista, jolla on ratkaisu kaikkiin ongelmiin.

Elina Pohjolan Pohjola-filmille tuottama elokuva tulee valtakunnalliseen teatterilevitykseen B-Plan Distributionin toimesta loppukesästä 2018.

Puluboin ja Ponin leffa on Risto Räppääjä -elokuvillaan lasten ja aikuisten sydämet valloittaneen ohjaajan uusi, hullunkurinen elokuva nuoren Poni-tytön ja lintumaisen Puluboin seikkailuista. Rantasilan Räppääjä-elokuvat ovat luoneet vankan pohjan menestyksekkäille kotimaisille lastenelokuville, ja Puluboin ja Ponin leffa jatkaa niiden viitoittamalla tiellä.

Humoristinen koko perheen elokuva perustuu Otavan kustantamaan ja jo ilmiöksi muodostuneeseen Puluboi ja Poni -kirjasarjan ensimmäiseen osaan. Sarjan rehevä huumori ja anarkistinen kohellus ovat nostaneet sen nopeasti lasten suosikiksi, ja sen pohjalta on tehty useita teatteriesityksiä ja kuunnelmia.

Veera Salmi on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Hannamaija Matilan kanssa. Elokuvan näyttelijät julkistetaan alkukesästä 2017.

Lisätietoja:
Helena Mielonen
B-Plan Distribution
Työpajankatu 2 A R1 D, 2. krs
00580 Helsinki, Finland
Tel. +358 41 532 3394
helena@b-plan.fi
www.b-plan.fi