Mari Rantasilan ohjaaman Puluboin ja Ponin leffan traileri julki – elokuva ensi-iltaan 3.8.2018

Mari Rantasilan ohjaaman Puluboin ja Ponin leffan traileri julki – elokuva ensi-iltaan 3.8.2018

Puluboin ja Ponin leffa perustuu Veera Salmen hittikirjasarjaan.

Puluboin ja Ponin leffa on vauhdikas koko perheen elokuva koulun aloittamista jännittävän Poni-tytön ja tämän rämäpäisen mielikuvitusystävän Puluboin yhteisestä kesästä. Leikin ja luovuuden riemua säteilevä elokuva perustuu Puluboi ja Poni -kirjasarjaan (Otava, 2012–), joka on noussut anarkistisella huumorillaan ilmiöksi niin lasten kuin aikuistenkin keskuudessa.

Mari Rantasilan ohjaaman ja Veera Salmen sekä Hannamaija Matilan käsikirjoittaman elokuvan traileri on julkaistu täällä: https://youtu.be/Z1yLwuU1qr4

Vuoden 2017 kesällä kuvatun, Pohjola-filmin tuottaman ja B-Plan Distributionin levittämä elokuva saa valtakunnallisen teatteriensi-iltansa 3.8.2018.

Linnusta lintumaiseksi pojaksi

Aapo Puusti (Puluboi) ja Jenni Lausi (Poni) tekevät Puluboin ja Ponin leffassa ensimmäiset elokuvapääroolinsa. Kaksikko pistää kesäiseen Helsinkiin vipinää rakastettujen näyttelijöiden Santtu Karvosen (Ponin isä), Anna-Maija Tuokon (Ponin äiti), Seppo Halttusen (koulun rehtori) ja Jaana Pesosen (Ponin terapeutti) rinnalla.

Matkalla kirjasarjan sivuilta valkokankaalle Puluboi on muuttunut pulusta lintumaiseksi pojaksi, Ponin eräänlaiseksi mentoriksi.

“Kirjoissa Puluboi on lintu, mutta elokuvassa hän on Ponin itselleen kuvittelema mielikuvituskaveri”, Rantasila avaa. “Puluboin rooli on haastava, koska siinä on hallittava sekä lintumainen fysiikka että laaja-alainen äänenkäyttö ja omanlaisensa nopearytminen puhetapa. Aapo Puusti pystyi kaikkeen tähän, minkä lisäksi hän pisti peliin oman persoonansa niin kuin vain hyvä näyttelijä osaa.”

Elokuvan Poni puolestaan on vahvatahtoinen tyttö, jolla on ristiriitaisiakin tunteita. Syksy lähestyy, mutta Poni ei halua aloittaa koulua.

“Kun itse olin lapsi, kaipasin elokuviin päähenkilöitä, joihin voisin samastua ja joilla olisi monenlaisia voimakkaita tunteita, kuten itselläni oli. Poni on henkilö, jonka olisin halunnut lapsena nähdä elokuvassa. Toivon, että hän omalta osaltaan laajentaa sitä kuvaa, joka tytöille elokuvissa usein lankeaa”, Rantasila sanoo.

Mari Rantasila on tehnyt pitkän uran ohjaajana, näyttelijänä ja laulajana. Rantasila on ohjannut muun muassa menestyksekkäät kolme ensimmäistä Risto Räppääjä -lastenelokuvaa (2008–2012).

Puluboin ja Ponin leffan on tuottanut Elina Pohjola Pohjola-filmistä.


Elokuvan lehdistönäytökset ja -tilaisuudet touko–kesäkuussa

Elokuvan ensimmäinen lehdistönäytös järjestetään Helsingissä 29.5.2018.

Helsingin lehdistönäytökset
Ti 29.5. klo 14.00 Tennispalatsi 5
Ma 11.6. klo 12.00  Tennispalatsi 2. Paikalla tekijävieraita. Haastattelut näytöksen jälkeen.
Ti 31.7. klo 10.00 Tennispalatsi 2

Kutsu lisätietoineen Helsingin lehdistönäytöksiin sekä kesäkuussa järjestettäviin Oulun, Tampereen, Porin, Turun, Jyväskylän ja Joensuun lehdistönäytöksiin lähetetään erikseen.

Lehdistömateriaalit

Kuvat, juliste ym. materiaali löytyy osoitteesta filmikamari.fi/pressit
tunnus: press, salasana: noutaja
> Elokuvat: Puluboin ja Ponin leffa

Elokuvan synopsis

Koulun alku lähestyy, mutta 7-vuotias Poni-tyttö (Jenni Lausi) ei halua koululaiseksi. Hän pukeutuu mieluummin tekoturpaan ja laukkaa kaupungin katuja villinä ja vapaana. Äidin (Anna-Maija Tuokko) mielestä ponileikkien on loputtava, sillä koulussa pitää käyttäytyä. Äiti saa isänkin (Santtu Karvonen) vakuutettua siitä, että jotain täytyy tehdä.

Mikä avuksi, kun aikuiset eivät ymmärrä? Kesän aikana Ponin elämään astuu mielikuvituskaveri Puluboi (Aapo Puusti), omanlaisensa lintumainen poika, joka rakastaa mainoksia ja pullaa ja vihaa r-kirjainta. Rämäpäisellä Puluboilla on ratkaisu Ponin ongelmiin. Kaikki tuntuu helpolta, kun beatboxaa ja syö vähän bullaa! Jännittävä kesä saa aina vain värikkäämpiä käänteitä, kun ponityttö ja lintupoika valtaavat aarteita pursuavan roskalavan ja leikkivät miten lystäävät. Puluboin ja Ponin vauhdissa koko perheen elämä menee railakkaasti uusiksi.

Ensimmäisistä Risto Räppääjä -hittielokuvistakin tunnetun Mari Rantasilan ohjaama Puluboin ja Ponin leffa perustuu Veera Salmen huippusuosittuun Puluboi ja Poni -kirjasarjaan, jonka anarkistinen huumori on valloittanut niin lasten kuin aikuistenkin sydämet. Ilmiöksi nousseiden hahmojen riemastuttava kohellus muistuttaa kaikenikäisiä leikin ja mielikuvituksen uskomattomasta voimasta. Töttölöö!

Työryhmä

Ohjaus: Mari Rantasila // käsikirjoitus: Hannamaija Matila, Veera Salmi // Kuvaus: Timo Heinänen F.S.C. // Lavastus: Minna Santakari // Pukusuunnittelu: Ninja Pasanen // Maskeeraussuunnittelu: Leila Mäkynen // Äänisuunnittelu: Petter Fagelund // Leikkaus: Hanna Kuirinlahti // Musiikki: Markku Kanerva // Tuottaja: Elina Pohjola / Pohjola-filmi // Yhteistuottaja: Dyveke Graver / Cinenord

Puluboin ja Ponin leffa on puhuttu suomeksi ja se on sallittu kaikenikäisille. Elokuvan kesto on 72 minuuttia.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Henna Raatikainen
Tiedottaja, Puluboin ja Ponin leffa
Viestintätoimisto Kitka
0442687564
henna@kitka.fi

puluboinjaponinleffa.fi, facebook.com/puluboinjaponinleffa