KATSO TÄÄLTÄ OLLAAN VAPAITA -ELOKUVAN VIDEO SAMMUTETAAN BENSALLA TULTA – Kappaleen ovat kirjoittaneet Sanni ja Olavi Uusivirta

TIEDOTE
31.7.2015

KATSO TÄÄLTÄ OLLAAN VAPAITA -ELOKUVAN VIDEO SAMMUTETAAN BENSALLA TULTA 
– Kappaleen ovat kirjoittaneet Sanni ja Olavi Uusivirta 


Tsekkaa täältä uusi video musiikkielokuvasta Ollaan vapaita, joka tulee ensi-iltaan ensi viikon perjantaina 7.8.2015. Sannin ja Olavi Uusivirran kirjoittama kappale on elokuvan kolmas single Sammutetaan bensalla tulta ja sen tulkitsevat elokuvan päätähdet Johannes Brotherus ja Pihla Maalismaa. Sovitus on Sampo Haapaniemen käsialaa. Video on vapaa jaettavaksi eri medioissa.

”Olavi Uusivirta ja Sanni ovat biisintekijöinä niin innostava paritus, että olen todella otettu saatuamme juuri tämän kappaleen elokuvaan”, sanoo elokuvan ohjaaja Oskari Sipola.

Ollaan vapaita edustaa Suomessa harvinaista lajityyppiä, musiikkielokuvaa. Sen päärooleissa näyttelevät Maria Ylipää, Riku Nieminen, Anu Sinisalo, Johannes Brotherus, Pihla Maalismaa ja Peter Kanerva. Elokuvan on ohjannut Oskari Sipola, joka on ohjannut muun muassa Elokuu-elokuvan, tv-sarjan Märät säpikkäät sekä lukuisia musiikkivideoita. Elokuvan mittava, peräti 16 paikkakuntaa kattava markkinointikiertue on paraikaa käynnissä. Kiertue matkaa Helsingin lisäksi Ouluun, Hämeenlinnaan, Toijalaan, Lempäälään, Poriin, Seinäjoelle, Vaasaan, Kajaaniin, Joensuuhun, Kuopioon, Mikkeliin, Kouvolaan, Jyväskylään, Tampereelle ja Turkuun.

Elokuvaan ovat kirjoittaneet biisejä useat eturivin biisinkirjoittajat ja artistit kuten Paula Vesala, Lauri Ylönen, Olavi Uusivirta, Terhi Kokkonen, Joel Melasniemi, Kerkko Koskinen, Timo Kiiskinen, Yona, Markus Koskinen, Pepe Johansson, Sanni, Elias Kaskinen, Asa, Super Janne, tuottaja MGI eli Henri Lanz, Matti Pitkänen ja Niina Koponen. Vaikka biisit on kirjoitettu nimenomaan tätä elokuvaa varten, jokainen niistä toimii itsenäisenä kappaleena ja pop-biisinä. Kappaleiden vastaava musiikkituottaja on Markus Koskinen.

Elokuvaa kuvattiin viime vuonna mm. Helsingissä ja se sai jo kuvausaikana paljon huomiota. Oheisesta trailerista näet osan kohtauksesta, jota kuvattaessa Helsingin Mannerheimintien liikenne pysäytettiin.

Täältä näet elokuvan aikaisemmat videot:

Maria Ylipää, Johannes Brotherus, Riku Nieminen, Pihla Maalismaa – Ollaan vapaita:

Johannes Brotherus – Mun elämä alkaa:

ELOKUVAN TIEDOT

Ohjaus
Oskari Sipola
Tuottaja
Elina Pohjola / Pohjola-filmi

Käsikirjoitus
Tua Harno
Levittäjä
Nordisk Film

Musiikkituotanto
A & R – Pete Eklund / Kaiho Republic
Vastaava musiikkituottaja – Markus Koskinen

Näyttelijät
Maria Ylipää – Selja
Johannes Brotherus – Leo
Riku Nieminen – Henri
Pihla Maalismaa – Iisa
Anu Sinisalo – Maria
Peter Kanerva – Tomi
Timo Tuominen – Kalle

http://www.pohjolafilmi.fi/
http://www.nordiskfilm.fi/

Synopsis:

Ollaan vapaita on raikas ja koskettava tarina kolmekymppisestä Seljasta, jonka ystävien- ja työntäyteisen elämän sekoittaa hänen 16 vuotta sitten adoptoitavaksi antamansa poika.
Kolmekymppisen Seljan poikaystävä Tomi haluaa heidän menevän eteenpäin. Selja pysyisi mieluiten siinä missä on, parhaiden ystäviensä Henrin ja Iisan kanssa kommuunissa keskellä kaupunkia. Mutta Selja rakastaa Tomia, joten hän suostuu yhteiseen asuntolainaan. Sitten Seljan luo ilmaantuu 16-vuotias Leo, poika, jonka Selja luovutti adoptioon teini-ikäisenä.
Leon myötä kimppakämpän elämä on täynnä musiikkia, naurua ja suuria tunteita. Muutto Tomin kanssa alkaa vaikuttaa entistä huonommalta idealta. Leon kohteliaan ulkokuoren läpi näkee vain Henri, mutta Selja ei halua kuunnella hänen varoituksiaan. Selja on autuaan sokea sille, että Leo rakastuu itseään seitsemän vuotta vanhempaan Iisaan.
Samalla kun Selja saa uuden mahdollisuuden tutustua poikaansa, hän sekoittaa oman sekä parhaiden ystäviensä, kämppistensä, elämän.
Ollaan vapaita on uudenlainen musiikkielokuva, johon kappaleita ovat kirjoittaneet useat eturivin biisinkirjoittajat ja artistit kuten Paula Vesala, Lauri Ylönen, Olavi Uusivirta, Terhi Kokkonen, Joel Melasniemi, Kerkko Koskinen, Timo Kiiskinen, Yona, Markus Koskinen, Pepe Johansson, Sanni, Elias Kaskinen, Asa, Super Janne, tuottaja MGI eli Henri Lanz, Matti Pitkänen ja Niina Koponen.

Lisätiedot:
Tiedotuspäällikkö Katja Toivanen, katja.toivanen@helsinkicalling.com, 040-7011686