Elokuva onnen pakkomielteisestä tavoittelusta

LEHDISTÖTIEDOTE, JULKAISUVAPAA HETI
26.8.2015

Elokuva onnen pakkomielteisestä tavoittelusta

Tässä ajassa on erityisen paljon ihmisiä, jotka tekevät mitä tahansa tullakseen mahdollisimman onnellisiksi. Ohjaaja Wille Hyvönen oli yksi heistä, kunnes tutustui onnea työkseen kauppaaviin ammattilaisiin ja teki elokuvan onnellisuudestaan.

Wille Hyvönen koki olevansa maailman onnellisin ihminen ja päätti tehdä onnellisuudestaan elokuvan. Samaan aikaan hän törmäsi onnellisuuden ympärille syntyneeseen valtavaan bisnekseen: ihmiset olivat valmiita maksamaan suuria summia onnen ammattilaisille, elämäntaitovalmentajille tullakseen entistä onnellisemmiksi. Hyvönen valitsi mielestään kaksi kiinnostavinta valmentajaa ja päätti osallistua heidän kursseilleen kuvausryhmineen. Hän tahtoi näyttää heille ja elokuvan katsojille, että oli luonnostaan onnellisempi kuin nämä onnen kauppiaat. Hyvösen kihlattu Siiri, isä Martti ja synkkä runoilijaystävä Janne saivat tulla elokuvaan hänen kanssakulkijoiksi ja keskustelukumppaneiksi.

Elokuva ja valmentajien kurssit eivät olleet päässeet kunnolla vielä alkuunkaan, kun Hyvösen käsitys omasta onnellisuudestaan joutui kyseenalaistetuksi voimalla, josta hänellä ei ollut aiemmin aavistustakaan. Se muutti totaalisesti niin elokuvan kuin päähenkilön elämänkin. Nyt Hyvösen olisi muodostettava uusi suhteensa onnellisuuteen.

ONNELLISET kysyy, voiko onnea ostaa tai myydä – ja onko se tarpeellista?

Elokuva on ohjaaja Wille Hyvösen (s. 1987) toinen pitkä dokumenttielokuva. Hyvösen ensimmäinen elokuva, Kummisetäni thaimorsian, nähtiin elokuvateattereissa loppuvuonna 2012 ja keräsi ennätyksellisen, yli puolen miljoonan katsojan tv-yleisön syksyllä 2013.

Elokuvan on tuottanut Elina Pohjola tuotantoyhtiönsä Pohjola-filmin kautta. Tänä vuonna ovat teatterilevityksen saaneet myös kaksi muuta Pohjola-filmin elokuvaa, pitkä fiktio Ollaan vapaita sekä pitkä dokumenttielokuva Marzia, ystäväni.

ONNELLISET saa teatteriensi-iltansa Pirkanmaan elokuvakeskuksen levityksessä 13.11.2015. Katso elokuvan traileri tästä:


LISÄTIETOJA JA HAASTATTELUPYYNNÖT

Wille Hyvönen, ohjaaja wille@hyvonen.net 050 3825860

Elina Pohjola, tuottaja, Pohjola-filmi elina.pohjola@pohjolafilmi.fi
044 5031881

Levitys: Juha Elomäki juha.elomaki@elokuvakeskus.fi 050 3591357

LINKIT
Pohjola-filmi: http://www.pohjolafilmi.fi/onnelliset/ Levittäjä: http://www.elokuvakeskus.fi/ https://www.facebook.com/onnellisetelokuva

TEKIJÄTIEDOT
Ohjaus ja käsikirjoitus Wille Hyvönen
Kuvaus Jarmo Kiuru
Äänisuunnittelu Niko Liinamaa
Leikkaus Matti Näränen
Musiikki Harry de Wit
Tuottaja Elina Pohjola / Pohjola-filmi
Osatuottajat Niek Koppen, Jan de Ruiter / Selfmade Films
Tuotantotuki: Suomen elokuvasäätiö, AVEK, Nordisk Film & TV Fond, The Netherlands Film Fund Yhteistyössä: Yle, DR Danmarks Radio, UR, ARTE G.E.I.E, Human
Kansainvälinen levitys: Jan Rofekamp / Films Transit International Inc