Dokumenttisarja Eva Wahlströmistä on Viaplayn uusi alkuperäissarja

TIEDOTE 13.12.2018

Dokumenttisarja Eva Wahlströmistä on Viaplayn uusi alkuperäissarja

Suomalaisen urheilun yhdestä merkittävimmistä tienraivaajista, Eva Wahlströmistä on tekeillä dokumenttisarja, joka nähdään yksinoikeudella Viaplayssa. Sarja seuraa Evan elämää kahden vuoden ajan vieden katsojan tilanteisiin, joihin on normaalisti pääsy vain sisäpiirillä. Dokumenttisarjan ensi-iltaa kaavaillaan ensi kevääksi.

Citizen Jane Productionsin tuottaman dokumenttisarjan Evasta ohjaa Mikko Peltonen. Eva Wahlström on paitsi ammattinyrkkeilijä ja WBC-liiton ylemmän höyhensarjan maailmanmestari, myös taiteilija, äiti ja vaimo. Sarjassa katsojat pääsevät kurkistamaan tilanteisiin, joihin normaalisti ei ole pääsyä kuin sisäpiirillä.

“Olen jo pitkään halunnut kertoa Evan tarinan, ja pari vuotta sitten aika kuvausten aloittamiselle oli otollinen. Kun aloitimme, kysyin Evalta, onko jotain mitä hän ei halua kuvattavan tai onko joku aihe, jota hän ei halua käsitellä. Eva mietti hetken ja totesi, ettei sellaista ole. Sarjassa nähdäänkin Evasta puolia, joita ei ole julkisuudessa ennen nähty”, Peltonen kertoo.

 “Tässä parin vuoden aikana elämässäni on ollut monenlaisia käänteitä, jotka ovat tallentuneet sarjaan. On ollut yllättävän helppoa päästää kuvausryhmä osaksi elämää. Tämä johtuu pitkälti siitä, että tunnemme Mikon kanssa toisemme jo pidemmän ajan takaa. Toki aina välillä tuntuu hassulta, kun kuvaaja on mukana esimerkiksi saunassa”, naurahtaa Eva Wahlström.

Luvassa inspiroiva ja koskettava tarina

Yksinoikeudella Viaplayssa nähtävän kahdeksanosaisen sarjan ensi-iltaa on kaavailtu ensi kevääksi, ja tarkka päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin. Sarjassa nähdään myös tuoreita tapahtumia, sillä sarjan kuvaukset ovat parhaillaan menossa ja jatkuvat keväälle saakka. Tuloksena on inspiroiva ja koskettava tarina yhdestä suomalaisen urheilun merkittävimmistä tienraivaajista – naisesta miesten maailmassa. EVA on tarina siitä, kun jonkun on oltava ensimmäinen ja näytettävä tietä.

”Evan tarina on arvokas lisä kotimaiseen dokumenttitarjontaamme, josta aiemmin ovat ilmestyneet esimerkiksi Inside Makwan Amirkhani ja Jokerit Inside -dokumenttisarjat”, toteaa Sanna Reunanen, Head of Viaplay.

“Evan tarinassa kyse on omistautumisesta, siitä mitä tarkoittaa, kun on pakko seurata omaa intohimoaan. Kyse on maailmanmestarista, alansa huipusta, mutta tässä tarinassa enemmän merkitystä on henkilöllä ja hänen tarinallaan. Eva on äärettömän mielenkiintoinen persoona kaikkine ristiriitaisuuksineen”, kertovat sarjan tuottajat Elina Pohjola ja Leila Lyytikäinen Citizen Jane Productionsista.

Citizen Jane Productions tuottaa sekä pitkiä elokuvia että draamasarjoja. Yhtiön tuottajat ovat Elina Pohjola ja Leila Lyytikäinen, joilla on vankka kokemus elokuvien ja TV-sarjojen tuottamisesta – esimerkiksi Lyytikäinen on toiminut menestyssarja Sorjosen vastaavana tuottajana.

Lisätietoja:

Sanna Reunanen, Head of Viaplay Finland
puh. 040 514 5406, sanna.reunanen@nentgroup.com

Elina Pohjola, tuottaja, Citizen Jane Productions
puh. 044 5031881, elina@citizenjaneproductions.fi